Európa Önökért > Polgárok > Oktatás és ifjúság

 

Az Európa portál részeként működő Your Europe (Európa Önökért) portál célja, hogy segítsen jobban megismerni az uniós jogokat, illetve hasznos tanácsokkal szolgáljon az Európán belüli utazással, tanulással, letelepedéssel és munkavállalással kapcsolatban. A portál az EU-ban tanulni vágyókat az alábbi témakörökben informálja:

 
 
 

Europass

 

Az Europass a végzettségek és kompetenciák összehasonlíthatóságát támogató egységes rendszer: az Europass dokumentumok Európában egységes formátumban teszik összehasonlíthatóvá az egyén szaktudását, végzettségét, nyelvtudását és szakmai tapasztalatait. Ráadásul 2020. július 1-től teljesen megújult funkciókkal segíti a tanulni vagy dolgozni vágyókat.

 

 


Szakmai gyakorlat diákok számára

 

Az Erasmus+ támogatást biztosít ahhoz, hogy a programországok felsőoktatási intézményeibe alapképzésre, mesterképzésre, illetve doktori képzésre beiratkozott diákok szakmai gyakorlaton (munkahelyi gyakorlaton, gyakornoki programban stb.) vegyenek részt külföldön. Ezeket a lehetőségeket a frissdiplomások is igénybe vehetik.Euroguidance Magyarország - Tanulj Európában

 

A Euroguidance Magyarország az Európai Bizottság Erasmus+ programja keretén belül működő Euroguidance hálózat (www.euroguidance.eu) hazai központja. A jelenleg 34 országban működő Euroguidance hálózat fő célkitűzése az európai dimenzió terjesztése a pályatanácsadásban, valamint információ nyújtása tanácsadással és tanulási mobilitással kapcsolatban.

 

 

 

Eurodesk - Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

 

Az Eurodesk munkatársai uniós és európai mobilitási kérdésekre adnak választ. Az Eurodesk honlapján hasznos információk és teljes körű linkgyűjtemény található külföldi tanulási lehetőségek, ösztöndíjak kapcsán.

 

 

 

Európai Ifjúsági Portál - Tanulási és képzési lehetőségek Európán belül

 

Az Európai Ifjúsági Portál információkat és lehetőségeket kínál az Európában élő fiatalok számára. Ezen belül a tanulás témakörében:

 

  • Iskolák és egyetemek: tanulmányi mobilitás, tandíjak Európában, tanácsok ösztöndíjkeresőknek, információk az európai oktatási rendszerekről
  • Iskolán kívüli tanulás: nyelvtanulás, tréningek, tanulni vágyóknak szóló programok
  • Képzés: készségek és képesítések elismertetése Európa minden országában, szakmaszerzés, csereprogramok

 

 

 

Tempus Közalapítvány

 

A Tempus Közalapítvány nemzeti és nemzetközi oktatási-képzési pályázati programokat kezel, különböző képzéseket nyújt az EU-támogatások felhasználása témakörében.

 

 

 


Your Europe
      Hasznosnak találta az információt? Kérjük, hogy mondja el
itt!
 
 
Frissítés: 2020. december 12.